Új média oktatást segítő kisfilmjeink

Négy, a korosztálynak szóló tematikus videót készítettünk, amelyek a likefüggőség, az online zaklatás, a dezinformáció és fake news, valamint a testképzavar problémáira világít rá. A Szabó Gábor rendezésében készült szituációs kisfilmek szereplői (Stefanovics Angéla, Kurta Niké, Laboda Kornél és Kovács Domonkos) gyorsan pergő, humoros vagy éppen szívszorító jelentekben fogalmazzák meg az online környezet ellentmondásos és kockázatos jelenségeit, kiváló vitaalapként szolgálva a tudatosabb internethasználatot segítő foglalkozásokhoz.

Digitális káprázatok

Új média oktatást segítő kisfilmjeink

Vitasd meg! Dolgozd fel! Használd!


Likefüggőség

Dezinformáció álhír, fake news

Online zaklatás

Testképzavar

A tudatos internethasználatot segítő hasznos linkek gyűjteménye, pedagógusok, szülők és gyerekek számára

Az interneten rengeteg anyag található az internetezés veszélyeiről, kockázatairól, amelyek nagy része vagy az online bulvársajtóban terjedő, inkább a pánikkeltésre, mint a szakszerű tudatosításra alkalmas cikk, vagy nem kimondottan a tematikára szakosodott oldalakon felbukkanó, hamar tovatűnő szöveg. Ezért összeállításra került egy 100 hasznos, releváns linkből álló, strukturált, annotált és bővíthető linkgyűjtemény is, amely 60 %-a magyar, 40 %-a angol nyelvű oldalakra mutat, amelyekből az érdeklődök, legyenek pedagógusok, szülők, vagy maguk a fiatalok a tudatos internethasználattal kapcsolatban juthatnak friss szakmai információkhoz.

A linkgyűjteményben a közvetlenül elérhető honlapok mindegyikéről rövidebb tartalmi kivonat is olvasható, az oldalak jellemző vizuális arculatának megjelenítésével és néhány hasznos, a honlapon elérhető anyag címével.